Poczta Polska 21.43 i próba doręczenia paczki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

Zamieszczone przez macherstudio
    tak się składa, że pracuję w instytucji, która prawa pracowników ma za priorytet
    Skoro tak, trzeba bylo nie "dymac" tak nikomu winnego listonosza i zgrywac wielkiego wk... Pana i Wladce ...

a czego raczyłeś nie doczytać, nie jest winny człowiek a PP
    Ty nie raczyles doczytac, ze mimo ze chcesz zgnebic PP to zgnebisz jednostke. Konkretnie - ten pracownik bedzie z tego rozliczony, czy tego chcesz, czy nie - takie sa realia w tym pieprzonym molochu.

tak więc .... podtrzymuję co powiedziałem .... PP ma chory system zarządzania ludźmi, dzięki czemu ich wykorzystuje i na nich żeruje, czym stara się walczyć z rodzącą się blaszaną konkurencją.
    I Ty niczym Don Kichot ruszasz ze swoja kopia walczyc z Tym. Chlopie, slyszales kiedys o pojeciu w zarzadzaniu, ktore nazywa sie "tumiwisizm" ? 99% kierownikow urzedow pocztowych wlasnie tym sie charakteryzuje - nastawieni sa na wyniki, pbo takowych wymaga od nich kierownictwo nad nimi, a tych z kolei gnebi dyrektor :twisted: Jednostka w postaci Pani z urzedu, czy Listonosza traktowana nie jest traktowana w sposob moralny czy etyczny, tylko na zasadzie cytrynki ...

Sam do niczego nie dojdziesz, oprocz tego ze wk... listonosza i narazisz go na nieprzyjemne konsekwencje. Malo tego, moich paru kolegow ze studiow dorabialo na PP w wakacje - takze wspolczuje Ci, bo pewnie teraz bedziesz dostawal same awiza ... bo w koncu domofon nie czynny - nie ma Cie w domu ... :twisted:
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• macherstudio
      RS
      S_OCP Member
      • 2008
      • 2378
      • Mitshibishi
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dotykasz nareszcie sedna ... JEŚLI OWA JEDNOSTKA nie przestanie być JEDNOSTKĄ i nie stanie się OSOBĄ Z IMIENIA I NAZWISKA ze swoją godnością .... NIE BĘDZIE W STANIE powalczyć o swoje .... niestety .... i PAMIĘTAJ zasadę owi DYREKTORZY też są mianowani.

Przepraszam za ton, ale doskonale wiem co to jest "zarządzanie mięsem armatnim" i uwierz mi DA SIĘ Z TYM powalczyć. Tylko nie wolno chować głowy w piasek i tłumaczyć się że nie znajdę pracy, że będę bezrobotnym, że już koniec. Ciekawe, jak ten listonosz jegomość widzi siebie w tej firmie za 5 lat .... NIE jego tam nie będzie będzie pod "pośredniakiem"
      www.prostetorodo.pl

Komentarz

• no_fear
        Rider
        • 2010
        • 504
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

he takie akcje są co roku przed świętami :wink:

w ubiegłym roku kurier zawitał do mnie ok. 22:30 :lol:
        nie dość, że go nie spławiłem - to jeszcze bardzooo podziękowałem za dostarczenie przesyłki :wink:
        www.SPAmobile.pl

Komentarz

• Jac_ek
          RS
          • 2009
          • 1733

macherstudio, zrob im nazlosc i wogole nie odbieraj tej paczki, spal poczte i powyrywaj wszystkie skrzynki w bloku/okolicy a listonosza znajdz i codziennie o21:43 nachodz w domu (na pamiatke waszego spotkania) conajmniej przez rok

Na miejscu tego listonosza to bym odeslal ta paczke do nadawcy tego samego dnia skoro odmowiono odbioru
          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

macherstudio, Jednostka zacznie walczyc, to jednostke sie zwolni i zmieni. W tej skali bezrobocia, ktore mamy nie trudno im znalezc nastepnego do wyciskania.

Takze walcz sobie, ale sie nie zdziwi, bo listonosz ma swoje sposoby walki z takimi tragediokomikami jak Ty. Opowiedzialem historie kumplowi - wczoraj skonczyl robote o 22.10 - WSZYSCY serdecznie dziekowali, za dostarczenie przesylki o takiej, a nie innej porze - jednym slowem wszyscy. Dostawal nawet po pare zlociszy napiwku ... Jednak jak widac, w naszym kraju ciagle sa tacy, ktorym wiecznie cos nie pasuje ...

Chcesz walczyc, walcz. Jednak raz jeszcze Ci powtarzam - jego zjebia, za to ze nie wyrabia sie w godzinach pracy z dostarczaniem przesylek i to on dostanie wpis do akt. Nie kierowniczka, nie dyrektor, nie inny pacan, ktory wymusza na pracownikach taka harówę.
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• bzyq_74
              RS
              • 2008
              • 3467
              • Volkswagen
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

macherstudio, trochę głupio zrobiłeś, ja bym brał i nie kręcił nosem. Teraz musisz się pofatygować na pocztę (szkoda czasu i kasy).
              Moja rada: ściszyć sobie dzwonek, Ty usłyszysz, a dziecko sobie dalej będzie spało.

Sklepy pracują dłużej to czemu nie poczta. W końcu mają teraz duzą konkurencję (DeHaeLy, UPSy i Masterlinki itp)
              MARCIN
              Mój szkodnik

Komentarz

• redhead
                Ambiente
                • 2008
                • 161
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

koniecznie nie zapomnij wpisać zachowania listonosza do księgi skarg i zażaleń na Poczcie
                podpierdalnie innych to w Polandii sport nr 1 szczególnie przed świętami (wiadomo Polak-katolik)

życzę zajebistych świąt

Komentarz

• macherstudio
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 2378
                  • Mitshibishi
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Jac_ek
                  macherstudio, zrob im nazlosc i wogole nie odbieraj tej paczki, spal poczte i powyrywaj wszystkie skrzynki w bloku/okolicy a listonosza znajdz i codziennie o21:43 nachodz w domu (na pamiatke waszego spotkania) conajmniej przez rok

Na miejscu tego listonosza to bym odeslal ta paczke do nadawcy tego samego dnia skoro odmowiono odbioru
                  Z całym szacunkiem, ale zabieraj głos w dyskusji, jeśli przeczytasz ją ze zrozumieniem.

Jeśli nie masz czasu ... przypomnę

- nie odmówiłem odbioru tylko poprosiłem o awizowanie
                  - nie odebrałem bo nie znałem nadawcy i nie spodziewałem się paczki pobraniowej
                  - listonosz oprócz tego, że PP kazała mu zasuwać do 22:00 zachował się fer, mógł mi przecież nie podać danych nadawcy na awizo co uniemożliwiłoby mi sprawdzenie rzetelności przesyłki

TAK WIĘC wszystkich tych którzy twierdzą, że należy odbierać paczki od nieznanych adresatów jako pobraniowe TYLKO dlatego że pracownik PP je doręcza POZDRAWIAM PRZED ŚWIĘTAMI I PROSZĘ O ADRESY ... niech spodziewają się paczek pobraniowych ode mnie )
                  www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Jac_ek
                    RS
                    • 2009
                    • 1733

macherstudio, masz rację nie rozumiem tej dyskusji - to dla mnie zbyt skomplikowane jest :niewiem - dla mnie EOT
                    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• macherstudio
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 2378
                      • Mitshibishi
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Jac_ek
                      macherstudio, masz rację nie rozumiem tej dyskusji - to dla mnie zbyt skomplikowane jest :niewiem - dla mnie EOT
                      Doceń ludzi i swoją prywatność

Czyli jak chcesz paczkę ) pobraniową
                      www.prostetorodo.pl

Komentarz

• kamel1980
                        Rider
                        • 2009
                        • 304

macherstudio wątek przeczytałem ze zrozumieniem dlatego ośmieliłem się zabrać głos..

To, że wylejesz swoje żale na forum - oki, jest to jakiś sposób..

Jeśli natomiast chodzi o sytuację wewnątrz firmy Poczta Polska to w rzeczywistości jest tak, że listonosz po powrocie z rejonu musi się rozliczyć z całego dnia pracy.
                        Ty nie odebrałeś paczki, a listonosz zamiast wrócić wcześniej do domu musiał przez to spędzić dodatkowe kilkanaście minut w tym burdelu..
                        I wierz mi.. Tak jak już ktoś napisał..
                        Zarówno zarząd jak i kierownictwo PP szeregowych pracowników ma głęboko w poważaniu..
                        Jest to moloch, który tak na dobrą sprawę trzepie kasę, bo nie ma jakiegoś porządnego konkurenta, a co za tym idzie podejście zarządu jest takie, że pracownik ma tyrać do upadłego, a jak nie pasuje to żegnam i zatrudni się kolejnego..

Nie wiem czy wiesz, ale PP ma taką politykę, że urlopy należy wykorzystać do końca listopada, żeby przypadkiem nikt nie wziął wolnego w okolicach Świąt i Sylwestra.. To tylko jeden kretyński i nieludzki wymysł szefostwa PP..

I co z tego, że zbuntuje się 1, 10, 100 pracowników..
                        Poleci 100 osób, a na ich miejsce zatrudni się nowe 100, z tym, że te pierwsze 100 spędzi święta o suchym pysku, bo w tym "wspaniałym" kraju jest jak jest i pewnie będzie tak jeszcze długo..

Tak więc koledze macherstudio proponuję troszkę wyluzować, bo takie akcje uderzają w szeregowych pracowników, a nie w politykę PP.
                        No i chyba czas zamknąć ten wątek i zakończyć tą do niczego nie prowadzącą dyskusję

Komentarz

• macherstudio
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 2378
                          • Mitshibishi
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Głowa w piasek zamykamy wątek nadstawiamy ... policzek
                          www.prostetorodo.pl

Komentarz

• misiek^wro
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8321

macherstudio, ok.

To spojrzmy od drugiej strony.

Jakie WYMIERNE rezultaty przyniosla Twoja akcja dla

a) danej placowki PP
                            b) listonosza